VC Shima Capital, Web3 ve kripto girişimlerinin desteklenmesini esas alan 200 milyon dolarlık yeni bir fon açıkladı. Söz konusu fon, Shima Capital Fund I ismiyle lanse edildi. İşte ilk detaylar…

Web3 ve kripto girişimlerinin desteklenmesini odağına alan Shima Capital Fund I, 200 milyon dolarlık büyüklüğe sahip. Bu yeni fonun yeni yeteneklerin istihdamı, topluluk oluşturma, pazarlama, Ar-Ge gibi alanlarda kullanılmak üzere potansiyel girişimlere 500 bin dolar – 2 milyon dolar arası fon dağıtacak.

VC Shima Capital; merkezi olmayan kimlik, merkezi olmayan sosyal medya, DAO’lar, blockchain oyunları, Metaverse, DeFi gibi alanlardaki girişimler için yeni kaynaklar sunuyor.

Öte yandan söz konusu duyuru, kripto kışı içerisindeki sektörde yaşanan ciddi düşüşün tam ortasında geldi. bu yönüyle ayrı bir öneme sahip, zira mevcut piyasa kargaşası, birçok şirketi değerlemelerini düşürmeye, iflas ilan etmeye, hatta kapanmaya sevk etti.

Son olarak şirketin kurucusu Yida Gao, “Kripto odaklı VC’ler devasa milyar dolarlık fonları artırmaya devam ederken, biz de Web3 kurucularını diğer Tier 1 yatırımcıları desteklemek için bir fırsat belirledik.” Diyor.

Kaynakblockchain.news