Kwil, FTX Ventures ve Digital Currency Group’tan 9,6 milyon dolar yatırım aldı…

Gelişmiş dApp’ler ve protokoller oluşturulmasına yönelik ilk merkeziyetsiz SQL veritabanı çözümü ile tanınan B2B şirketi Kwil, FTX Ventures ve Digital Currency Group’tan 9,6 milyon dolar yatırım aldı.
Söz konusu yatırım, kısa adı SEC olan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yapılan açıklama ile net olarak kamuoyuyla paylaşıldı.

Büyük miktarda blockchain verisinin kısa zamanda depolanmasını ve işlenmesini esas alan çözümleri ile Kwil’in benzersiz özellikleri sağlayan SQL veritabanı KwilDB ismi ile alanında yüksek bilinirliğe sahip.

Dağıtık bir SQL veritabanına dayalı KwilDB ile geliştiriciler, diğer veri kümelerine kolayca erişim sağlayabiliyor. Ayrıca yazılım geliştiriciler, uygulamalarını hangi veriler üzerinde oluşturmak istediklerini kolayca belirleyebiliyor.

KwilDB Web3.0, geleneksel Web2.0 veritabanının aksine, kapsamlı veri toplama özelliği ile benzeri görülmemiş bir geliştirici deneyimi vadediyor.

Yeni yatırımın ne şekilde kullanılacağına ilişkin henüz net bir açıklama gelmezken Kwil’in Web3.0’ın geleceğine öncülük etmesi beklenen donanımlardan biri olarak öne çıkmasına dair beklenti daha da güçlendi.

Son olarak yatırımcılar incelendiğinde popüler kripto para birimlerinin çoğunu destekleyen FTX Ventures, 300’den fazla projeyi destekliyor. Digital Currency Group ise Bitcoin ve blockchain odaklı işletmeler kurup büyütüyor…

Kaynakblockchain.news