Web3 oyun stüdyosu Mythical Games, Kasım ayında ayrılan üç eski yöneticisine dava açtı. İşte detaylar…

Mythical Games, eski Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Ko, Operasyon Direktörü Matt Nutt ve kurucu ortak Rudy Koch’a dava açtı. Dava konusu, üç ismin kurdukları Fenix Games isimli yeni oyun stüdyosuna kazandırdıkları 150 milyon dolarlık yatırımda Mythical Games’ten elde ettikleri bilgileri kullanmaları ‘iddiasına’ dayanıyor. Söz konusu yatırımda daha önce Mythical Games’e fon toplama aşamalarında elde edilen bilgilerden yararlanıldığı kaydediliyor.

Mythical; Ko, Nutt ve Koch’a dolandırıcılık ve sözleşme ihlali de dahil olmak üzere 10 ayrı suçtan dava açıyor. Ayrıca davada, çalınan fonların eski yöneticiler tarafından iade edilmesi, kullanımına karşı tedbir alınması, tazmin ve cezai tazminat da talep ediliyor…

Eski çalışanların yeni şirketlerine ‘müşteri listelerini’ de götürmeleri şeklindeki iş dünyasının aşina olunan sorunlarından birini anımsatan dava konusuna ilişkin ilk açıklamalar da geldi. Mythical’ın iletişim başkanı Nate Nesbitt, “Fikri mülkiyetimizin ve kurumsal varlıklarımızın korunmasına çok inanıyoruz” diyerek şöyle devam etti: “Bu durumda, çalışanlarımıza ve yatırımcılarımıza karşı görevimiz olduğu gibi, bu durumu düzeltmek ve şirketin kurumsal çıkarlarını korumak için bu adımları atmamız gerekliydi.”

Mythical 2021’de, VC (girişim sermaye fonu) Andreessen Horowitz (a16z) liderliğindeki bir C Serisi turunda 150 milyon dolar yatırım elde etmişti. Son olarak geçen ay, kripto piyasasındaki durağan atmosferi işten çıkarmalar için bir katalizör olarak göstererek çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkardı.

KaynakCoindesk