Web3 reklam girişimi HypeLab, Shima Capital ve Makers Fund öncülüğündeki yatırım turunda 4 milyon dolar finansman elde etti.

Reklamları kişiselleştirmek ve sunma esaslı bir Web3 reklamcılık girişimi olan HypeLab, VC firmaları Shima Capital ve Makers Fund öncülüğündeki bir finansman turunda 4 milyon dolarlık tohum sermayesi toplamayı başardı. Geçen ay, blok zinciri şirketlerine yapılan yatırımlar Haziran ayına kıyasla yaklaşık %18 oranında düşmüştü. Söz konusu yatırım bu noktada önem taşıyor.

Kısmen dijital reklamcılık geçmişi olan eski Google ürün yöneticisi Ed Weng tarafından kurulan AdTech (reklam teknolojileri) girişimi, blockchain destekli çözüm/ürünleri benimseyen ve sayıları giderek artan tüketicilerle bağlantı kurmaya başlamak isteyen müşterilere hizmet sunmayı hedefliyor.

Shima Capital Genel Ortağı Yida Gao, HypeLab’e yatırım yapma sebebini VC’nin “Web3 için duyduğu heyecanın ve Adtech’in ekosistemin geleceğinde kritik bir rol oynayacağına duyduğu güvenin bir işareti” şeklinde özetliyor.

Web3’te kullanıcı benimsemesi gelişiyor…

HypeLab CEO’su Joe Kim ise yaptığı açıklamada, “Reklamlardan gelir elde etme, ekosisteme dışarıdan sermaye getirecek ve Web3’te yeni kullanıcı benimsemesini hızlandıracak çok önemli bir bileşendir” diyor ve HypeLab’in aynı zamanda 50’den fazla şirketin ‘yeni Web3 kullanıcıları edinmesine’ destek olduğunu kaydediyor.

Yeni sermaye, blockchain girişimlerine yapılan yeni yatırımlar için problemli bir döneme denk geliyor. The Block verilerine göre, geçen ay blockchain alanında çalışan şirketlere 818 milyon dolar yatırım gerçekleşmişti.

KaynakThe Block