Oyun ve web3 şirketi Animoca Brands Japan, 45 milyon dolar yatırım elde etti.

Animoca Brands Japan, 500 milyon dolar değerleme ile 45 milyon dolar yatırım aldı. Blockchain oyunları ve web3 odağındaki girişime yönelik yatırıma, 360 yıllık geçmişiyle Japonya’nın en büyük bankası olan MUFG Bank öncülük etti.

Liberty City Ventures, Kingsway Capital, Alpha Wave Ventures, 10T, SG Spring Limited Partnership Fund, Generation Highway Ltd, Cosmic Summit dahil olmak üzere yüksek profilli bir dizi yatırımcının da finansman turuna dahil olduğu kaydedildi.

Öte yandan Animoca Brands Japan’ın aldığı yatırım çatı şirket durumundaki Animoca Brands’i 5,9 milyar dolarlık değere ulaştırdı.

Japonya, henüz ‘kripto dostu’ bir ülke olarak tanımlanmasa da bu kapsamda bazı regülasyonları işlevsel kıldığı biliniyor; örneğin elde edilen gelirlere yüzde 30 kurumlar vergisi uyguluyor. Diğer yandan ada ulusunun anime, video oyunları, müzik, filmler ve manga gibi alanlara yoğun ilgi duyduğu biliniyor. NFT de Japonya’da yükselişteki bir diğer konu. Line, geçen yıl açıkladığı plan doğrultusunda Nisan ayında NFT platformunu yayınlamıştı. Dolayısıyla Line kullanıcıları NFT’lerini dijital varlık cüzdanlarında saklamaya ve takas etmeye başlamıştı.

Animoca Brands Japan’ın aldığı yatırım, ülkedeki olumlu havayı yansıttığı gibi markanın yükselişine de işaret ediyor. Zira söz konusu girişim, sadece bir buçuk ay önce 75 milyon dolar yatırım almıştı.

Kaynakblockchain.news