Blockchain odaklı fonların sayısı her geçen gün artıyor…

a16z olarak da bilinen ünlü Andreessen Horowitz, 4,5 milyar dolarlık kripto fonunu geçtiğimiz aylarda açıklamış ve tüm dünyada yayılan Web3’ün altın çağına inandıklarını ve on milyonlarca kullanıcısıyla blockchain alanındaki gelişmelere ve dApp’lere dikkat çekmişti. Diğer yandan Web3 endüstrisi, en iyi yetenekler açısından önemli bir çekim merkezi haline dönüşmeye devam ediyor.

Dahası dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Web3 girişimlerine yatırım yapmaya adanmış 500 milyon dolarlık kendi VC fonunu Haziran ayında duyurmuştu. Son zamanlarda çok sayıda yatırım firması, Flow’un ekosistemi genelinde oyun, altyapı, merkezi olmayan finans, içerik, vb. odaklanan blockchain odaklı fonlar başlattı.

Kısa süre önce duyurulan iki fondan biri Web3 odaklı 200 milyon dolarlık Shima Capital Fund I olurken diğeri de CoinFund’ın 300 milyon dolarlık blockchain fonu oldu…

Shima Capital Fund I ile yeni yeteneklerin istihdamı, topluluk oluşturma, pazarlama, Ar-Ge gibi alanlarda kullanılmak üzere potansiyel girişimlere 500 bin dolar – 2 milyon dolar arası fon dağıtacaği bilgisi paylaşıldı.

CoinFund yönetici ortağı David Pakman, yeni şirketin başlangıç seviyesindeki blockhain, web3 altyapısı, DeFi, NFT’ler, oyunlar, ödemeler, varlık yönetimi, borsalar, pazarlar ve merkezi olmayan uygulamalara odaklanan kripto projeleri ile firmalara yatırım yapacağını belirtti.

Genel itibarıyla Web3’teki ilham verici fırsatların kilidini açan ve sayıları aralıksız bir şekilde artan fonlar, bu kapsamdaki gelişimin hızlı olacağına işaret ediyor.