Ücretsiz 2 GB’a kadar tek seferde dosya transferi ve abonelik ile çok daha fazlasını sunan WeTransfer, NFT dünyasına iddialı bir giriş yaptı…

Ülkemizde de kullanılan dosya paylaşım hizmeti WeTransfer, blockchain şirketi Minima iş birliği ile NFT piyasasına giriyor. Resmi açıklamada WeTransfer ile NFT alanında önemli bir anlaşma yapıldığı kaydedilirken test sürecinin başladığı bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu projenin Mart ayında hazır hale geleceğine işaret edilen açıklamada NFT’lerin aracı olmaksızın aktarımının esas alındığı, peer to peer network aracılığıyla sunulacağı ve 180 ülkede aktif olacağı belirtildi. Hizmetin kullanımı için bir Minima düğümünün (node) çalıştırılması gerekecek. Mobil cihazlarda kullanılacağını da belirtelim.

Konuyla ilgili açıklamasında Minima’nın CEO’su Hugo Feiler, “Bu ortaklık NFT teknolojisinin pratik kullanımını keşfedecek bu yenilikçi dijital aracın daha geniş çapta benimsenme potansiyelini göstermek için bir test örneği olacak. Bu sayede içerik üreticileri dijital varlıklarını paylaşma ve verimli bir şekilde gelir toplama konusunda yapıcı bir alternatife sahip olacak.” Dedi.

Alternatif bir pazar yeri vadeden WeTransfer’in hamlesi, NFT’ye dair son dönemde azalan ilgiye karşın inovasyon hamlelerinin gelmeye devam ettiğini gösteriyor.