Hacker, 155 milyon dolar değerindeki Ethereum’u DEX isimli kripto para borsasına taşıyarak bir dizi işlem gerçekleştirdi…

Çapraz zincir köprüsü Wormhole’den 321 milyon dolar değerinde 120 bin Ethereum (ETH) çalan bir hacker, bunları hareket ettirmeye başladı. 23 Ocak 2023’te 155 milyon dolar değerindeki Ethereum’u DEX isimli kripto para borsasına taşıyan hacker, daha sonra işlemlere devam etti. İlk önce tüm ETH’leri stETH’ye dönüştürdü, ardından da 14,5 milyon dolar değerinde DAI (stablecoin) aldı ve birkaç işlem daha gerçekleştirdi. Ek olarak hacker’ın yeni bir adrese 0,1 ETH yatırdığı kaydedildi. Benzer davranışlardan yola çıkan bir analist, hacker’ın BNB köprüsü saldırısının da aktörü olabileceğini iddia etti.

Yeni teklif gecikmedi…

Öte yandan Wormhole ekibi, hacker’a yeni bir mesaj göndererek çalınan fonların iadesi karşılığında 10 milyon dolar ödül teklifinde bulundu ve anonim olarak iletişime geçilmesini esas alan e-posta adresini kendisiyle paylaştı.

2022’de siber saldırılar sonucunda 2 milyar doların üzerinde kripto varlık çalındı

Geçtiğimiz yılın Şubat ayındaki Wormhole köprüsü hack’i 2022’nin en büyük siber saldırıları arasında yer alıyor. Bununla birlikte segmentin en büyük olayı, Ronin köprüsü saldırısı (Saldırı Axie Infinity olarak da adlandırılır) olarak kayıtlara geçti. Hatırlanacağı üzere bu oldukça sofistike hack, 612 milyon dolara mal olmuştu.

İkinci en büyük hack ise yakın zamandaki FTX cüzdanı saldırısıydı. Söz konusu saldırıda hacker’lar 477 milyon dolar çaldı.

En nihayetinde ise hacker’lar 2022’de toplamda 2 milyar doların üzerinde kripto varlık çaldı.