XDC Network, Tokyo merkezli SBI’nın bir yan kuruluşu olan SBI VC Trade ile yaptığı ortaklık aracılığıyla Japonya’daki ayak izini genişletti.

2017’de piyasaya sürülen XDC Network (XDC), yetkilendirilmiş hisse ispatı mutabakatını kullanan hibrit bir blok zinciri. Kullanıcılara dijitalleştirme, tokenizasyon ve hızlı ticaret işlemleri sağlıyor. Ayrıca akıllı sözleşmeler ve KYC özellikleri aracılığıyla anında gerçek zamanlı ödemeler sunarak küresel finansman ve ticaretteki eksiklikleri gidermek için uluslararası ticaret ve finansa odaklanıyor.
Bu kapsamda XDC, Tokyo merkezli SBI’nın bir yan kuruluşu olan SBI VC Trade ile yaptığı ortaklık aracılığıyla Japonya’daki ayak izini genişletti.

XDC Network kurucu ortağı Atul Khekade da iş birliği hakkında şu ifadeleri kullandı: “SBI VC Trade ile ortak olmaktan ve XDC ekosistemini Japon pazarına getirmekten heyecan duyuyoruz. Japonya, uluslararası ticaret için çok önemli bir merkez ve blockchain platformumuz şeffaflığı, izlenebilirliği geliştirerek ve maliyetleri düşürerek bu sektörü modernize etmeyi amaçlıyor.”

Ağ, maliyetleri düşürürken şeffaflığı ve izlenebilirliği geliştirerek Japonya’nın uluslararası ticaret sektörünü modernize etmeyi planlıyor. Gerçek dünya verimliliğini artırmak için blockchain teknolojisinden yararlanmak, XDC için güçlü bir içsel fayda sağlıyor.

Son dönemde XDC Ağı, merkeziyetsiz özerk bir organizasyon ile blok zincirinin yönetişimini merkezileştiriyor.

Kaynakxdc.org