Binance’in eski başkan yardımcısı ve Risk sermayesi şirketi Old Fashion Research’ün kurucu ortağı Xin Jiang, Web3 özelinde dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Xin Jiang, şu anki koşullar gözönüne alındığında Web3’e yatırım yapmak için en iyi zamandayız diyerek çeşitli projelere işaret etti. Kriptonun daha fazla altyapı projesine ihtiyacı olmadığını kaydeden Xin Jiang, “Eğer rasyonel ve tarafsız bir yatırımcıysanız, lütfen daha fazla altyapı projesine ihtiyacımız olmadığını kabul edin” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti: “Mevcut altyapı bizi bir sonraki boğaya kadar ayakta tutabilir.”

Xin Jiang, memecoin’lerin, Friend.tech’in ve Unibot’ların, daha önce Twitter (artık X) ve Telegram gibi sosyal medya ve mesajlaşma platformlarından başarıyla yararlanan bir sonraki döngü için yeni DeFi örnekleri olduğunu savundu.  Xin Jiang, “Bence memecoinler, NFT PFP’lerin popülaritesinin ardından kripto dünyasında ilgi gören başka bir kültürel fenomen haline geldi” diye ekledi.

Friend.tech söz konusu olduğunda çoğu kişi onu bir sosyal platform olarak görse de Xin Jiang, bunun daha çok X’in kullanıcı ağı üzerine inşa edilmiş bir finansal ürüne benzediğini savundu. OFR ortağı, bunun yeni bir sosyal paradigma yaratmak değil, mevcut bir ağdan para kazanmak, esasen herhangi bir resmi token lansmanından önce X’i önceden tokenize etmekle ilgili olduğunu sözlerine ekledi.

Benzer şekilde Unibots, Telegram’ın kripto topluluğu arasında popüler olan geniş kullanıcı tabanından faydalanıyor ve limit emirleri ve kopya alım satımlar gibi meme yatırımcıları için özel olarak tasarlanmış özellikler sunuyor.

Xin Jiang, “Birçok ekip ‘amaç merkezli’ konseptini öne çıkarırken, Unibots bu konsepti milyonlarca kez günlük kullanıma sundu” diyerek sözlerine şunları ekledi: “Token tasarımlarının, topluluğun ilgisini en üst düzeye çıkaran adil bir lansman modeliyle dikkatlice hazırlanmış olması ve token değerini doğrudan gelirle uyumlu hale getiriyor.”

Son olarak Xin Jiang, bir dapp’in yaygın şekilde benimsenmesi için ürün, alt kültür yaratıcılığı ve tokenomik unsurları kapsaması gerektiğini kaydetti.

Kaynaknoweb3