ABD/San Francisco merkezli NFT kimlik doğrulama girişimi Optic, 11 milyon dolar yatırım alındığını duyurdu.

NFT kimlik doğrulama girişimi Optic, ABD risk sermayesi şirketi Kleiner Perkins ve kripto yatırım şirketi Pantera Capital liderliğindeki bir yatırım turunda 11 milyon dolar finansman elde etti. Greylock Partners, Lattice Capital, OpenSea, Circle, Polygon, CoinDCX, Neon DAO ve Flamingo DAO’nun da yatırım turuna katıldığı kaydedildi.

Sıra dışı bir başarı hikâyesine imza atan Optic, bu yılın Mart ayında, yani sadece 4 ay önce kuruldu. Girişimin kurucuları Google’ın eski ürün direktörü Andrey Doronichev ile yapay zeka araştırmacıları Roman Doronin ve Vlad Vinogradov.

Yatırımın ardından girişimin yapay zeka geliştirmelerine ek olarak merkezi olmayan bir protokol tasarlamaya odaklanacağı açıklandı. Ayrıca çalışan sayısının artırılacağı, yeni araçlar geliştirileceği ve web3 geliştiricileri için halka açık bir API’nin geliştirilmesinin planlandığı bilgileri paylaşıldı.

Optic, temelde içerik tanımayı merkeze alan bir yapay zeka motoruna sahip. Her gün milyonlarca yeni üretilmiş NFT’nin işlendiği ve orijinalliklerinin değerlendirilmesi için halihazırdaki koleksiyonlarla eşleştirildiği belirtiliyor. Otomatik izleme aracı medya şirketlerini, pazar yerlerini ve markaları potansiyel fikri mülkiyet ihlalleri konusunda bilgilendiriyor.

Kurucu ortağı ve CEO’su Doronichev, “Amacımız, bilgiyi ekosistem için erişilebilir ve şeffaf hale getirmek. Sanatçılar ve pazar yerleri bununla ne yapacakları konusunda özgür” Diyor.

Kaynakblockchain.news