Web3 şirketleri, ABD’de son dönemdeki bazı gelişmelerin ardından birlikte hareket etme kararı aldı…

7 farklı Web3 şirketi, veri gizliliğinin önemi konusundaki farkındalığı artırmaya odaklanan yeni bir iş birliği adımında buluştu. p0xeidon labs, Nym Technologies, SCRT Labs’den Secret Network, Orchid, Railgun, Status ve Oasis Foundation’ın Oasis Network’ü de dahil olmak üzere Web3 şirketleri, kısa adı UPA olan Universal Privacy Alliance’ı (Evrensel Gizlilik İttifakı’nı) kurdu. UPA, 11 Ekim’de Ethereum Vakfı‘nın Colombiya’daki Devcon Konferansı sırasındaki bir yan etkinlikte tanıtıldı.

Web3 şirketleri, ABD’de son dönemdeki bazı yaptırımların ardından söz konusu birliği kurdu. Grubun resmi açıklamasında amaçları, “blockchain’den bağımsız olarak gizliliği korumak” şeklinde ifade edildi. Ayrıca, grubun oluşumunun yerel düzeyde mahremiyetin temeline doğru olumlu bir adım olduğunu ve böylece teknolojilerin gelişmesi gereken güvenlik ve demokrasiyi sağladığı kaydedildi. UPA açıklamasında, “bu hareket, artan sansür, bastırma, hatta gizlilik teknolojilerinin suç haline getirilmesi dalgasının ortasında geliyor” ifadesi dikkat çekti.

Adımın Tornado Cash ile ilgili olduğu belirtiliyor… Dünyanın en popüler kripto platformlarından biri olan Tornado Cash, Ağustos ayında ABD Hazine Bakanlığı tarafından incelemeye alınmıştı. Hazine Bakanlığı, platformun Kuzey Kore hükümeti destekli Lazarus Group gibi hacker grupları için kara para aklamayı kolaylaştırmaya devam ettiğini iddia etmişti.

Son olarak grup, bir de fon kurdu. Açıklamaya göre ilgili fon, “Gizlilik teknolojilerini deneme, oluşturma ve kullanma” haklarının savunulması için oluşturuldu.

Kaynakblockchain.news