Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Tinubu, blockchain teknolojisi ve kripto para birimlerinin kullanımına yönelik önerilerini içeren bir bildiri yayınladı…

Afrika ülkesi Nijerya, kripto para birimlerinin benimsenmesinde yükselişteki ülkelerden biri. Son yıllarda ülke kripto ticaretinde ve sınır ötesi ödemeler, havaleler ve e-ticaret için kripto para birimlerinin kullanımında hatırı sayılır bir ilerleme kaydetti. Bununla birlikte, kripto para birimlerinin kullanımına yönelik net düzenlemelerin ve yönergelerin olmaması, sektörün büyümesinde engel teşkil etti.

Nijerya’da son seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı seçilen Bola Tinubu, bu sorunu ele alarak ülkesinde bankacılık ve finans sektöründe blockchain teknolojisi ve kripto para birimlerinin kullanımına yönelik önerilerini içeren bir bildiri yayınladı.
Bildiri kapsamında ilgili teknolojilerin daha ‘iş dostu’ yapıda olması esasıyla gözden geçirilmesi önerildi.

Önerilen reformlar, dijital varlık şirketlerinin daha fazla regülasyona tabi olması gibi detaylar barındırıyor. Ayrıca bir danışma komitesi kurulması önerisinde bulunuluyor…

Hükümet, önerilen reformların dijital/ekonomik sektörlerde daha fazla yatırımcıyı çekmeye ve ekonomik büyümeyi canlandırmaya yardımcı olacağını umuyor. Manifesto aynı zamanda Nijerya Merkez Bankası’nın ülkenin merkez bankası dijital para birimi olan eNaira’sı ile uyumlu. Hükümet, lansmanından bu yana beklentileri karşılamayan eNaira’nın benimsenmesini artırmak istiyor.

Öte yandan bazı kripto para birimi meraklıları, mevcut düzenlemeleri, kripto kullanıcılarının yerel bankalarıyla işlem yapmasına izin veren hükümlerden yoksun olduğu için eleştiriyor.

Chainalysis tarafından hazırlanan bir rapora göre Nijerya, Ukrayna’dan sonra kripto para biriminin benimsenmesi açısından dünyada ikinci sırada yer alıyor.

Kaynakblockchain.news