YouTube’da CEO koltuğuna Neal Mohan’ın geçeceği açıklandı…

Google’ın ve genel itibarıyla Silikon Vadisi’nin en tanınmış isimlerinden Susan Wojcicki, 9 yılın ardından YouTube’daki CEO’luk görevinden istifa ederek herkesi şaşırtmıştı. Alphabet yani Google’ın çatı şirketinde ‘danışman’ olarak devam edeceğini bildiren Wojcicki, istifa gerekçesini sağlığına, kişisel girişimlerine ve ailesine daha fazla vakit ayırmak istemesi şeklinde özetledi. Bu gelişmenin kısa süre sonrasında ise YouTube’da CEO koltuğuna Neal Mohan’ın geçeceği açıklandı.

Mohan, daha önce YouTube’da baş ürün sorumlusu olarak görev alıyordu. Görevi sırasında video beğenmeme düğmesinin tartışmalı bir şekilde kaldırılması, TikTok ile rekabet edebilmek için YouTube Shorts’un tanıtılması ve YouTube Music’in lansmanı gibi önemli gelişmelerde kilit rol üstlendi. Ayrıca Web3’e yönelik ilgisiyle de adından söz ettirdi. Zira Web3 odaklı bir dizi yeni özelliği platforma entegre etme planlarıyla kamuoyunda yer buldu. Bunlar arasında metaverse tabanlı içerik deneyimi konseptleri ve NFT entegrasyonu da vardı.

Mohan, özellikle NFT‘lerin sanatçılara izleyicileriyle iletişim kurmaları ve başka gelir kaynakları oluşturmaları yönünde yeni bir imkanlar sağlayabileceğinin altını çizdi. Bunun NFT’lerin en önemli yönlerinden biri olduğunu söyledi. Örnek olarak, içerik sağlayıcıların filmlerini, fotoğraflarını, sanat eserlerini ve deneyimlerini tokenleştirme olasılığını önerdi.

Ek olarak, “Web3, yepyeni olasılıkların yaratılmasının da yolunu açıyor. Blockchain ve NFT gibi gelişen teknolojilerin, sanatçıların kendi takipçileri ile daha anlamlı etkileşimler geliştirmelerini mümkün kılabileceğini düşünüyoruz…” açıklamasıyla da dikkat çekmişti.

Öte yandan geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği adımlar, 2022’nin nispeten durağan ortamında pek bir meyve vermedi. Buna karşın artık YouTube’un CEO’su olarak görevi devralması ile birlikte  gelecekte Web3 eksenli sürprizler çok daha net bir biçimde gündeme gelebilir.