Animoca Brands’in oyun geliştiricisi nWay, yeni dövüş oyunu piyasaya sürerken Yuga Labs’ın IP’sini lisanslıyor.

Wreck League adlı oyunun piyasaya sürülmesi, oyun yoluyla tüketicilere ulaşmaya çalışan büyük blockchain şirketlerinin en son örneği durumunda.

Animoca Brands, Yuga Labs’ın Bored Ape Yacht Club’ı gibi yeni bir web3 video oyunuyla oyuncuların dikkatini çekmeyi umuyor. Bir Animoca yan kuruluşu olan ABD/San Francisco merkezli oyun yayıncısı nWay, Yuga Labs ile yalnızca Bored Apes IP’sini değil, aynı zamanda Mutant Ape Yacht Club, Bored Ape Kennel Club ve Otherside Kodas’ın IP’sini de kullanmasına izin verecek bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma doğrudan bir ortaklık olmasa da Yuga’nın popüler NFT markasının erişimini genişletmenin bir yolu olarak oyun oynamanın bir başka örneği.

Yuga’nın en iyi NFT koleksiyonları olarak bilinen popüler web3 IP’si ile donanmış olan nWay, oyuncuların özelleştirilebilir avatarlar kullanarak diğer oyuncularla dövüşeceği bir oyun olan Wreck League adlı bir dövüş oyununun ilk sezonunu yayınlamayı planlıyor. Şirketler ayrıca oyuncuların oyun içi NFT’ler toplayıp sahiplenebileceklerini belirtiyor.

Animoca’nın Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Yat Siu, Wreck League’i oyunculara blockchain tabanlı oyunların temel taşı olan gelişmiş dijital mülkiyeti tanıtmak için bir fırsat olarak görüyor ve şunları söylüyor: “Animoca Brands’teki görevimiz, dünyadaki oyunculara ve İnternet kullanıcılarına dijital mülkiyet hakları sunmaktır… [Wreck League], oyuncuların dijital varlıklarına gerçekten sahip olurken etkileşim kurma ve rekabet etme biçimlerini yeniden şekillendirecek.”

Animoca tarafından 2019’da satın alınan nWay, Power Rangers: Battle for the Grid ve WWE Undefeated gibi oyunlar yayınlamıştı.

KaynakThe Block