Yuga Labs, yıl sonuna kadar Mecha Apes isimli yeni bir NFT koleksiyonu sunabilir. İşte ilk detaylar…

Küresel bir fenomene dönüşen Bored Ape Yacht Club (BAYC) serisi NFT’lerinin geliştiricisi Yuga Labs’in yıl sonuna kadar Mecha Apes isimli yeni bir koleksiyon sunacağı ortaya çıktı. Şirket, konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Yuga Labs ekibi, genel itibarıyla gelirlerini NFT’lerle dolup taşan bir medya imparatorluğu hedefi doğrultusunda kullanmayı tercih ettiği için Mecha Apes, sürpriz olmadı.

Şimdilik daha fazla detay bulunmamakla birlikte söz konusu koleksiyondan 50 milyon dolar gelir sağlanabileceği kaydediliyor.

Öte yandan Yuga Labs daha önce “Otherdeeds for Otherside” isimli NFT serisinin parçalarını 6 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunmuş ve başarılı bir şekilde 600 milyon dolar gelir elde etmişti.

Geçtiğimiz Mart ayında ApeCoin (APE) tokenini piyasaya süren Yuga Labs, yine aynı dönemde 450 milyon dolarlık bir fon toplanmıştı.
APE, girişim tarafından oluşturulan NFT koleksiyonu BAYC ekosisteminin bir uzantısı olarak ortaya çıkmıştı…

Token, bu yılın başlarında BAYC NFT’si sahiplerine Airdrop yöntemiyle ücretsiz şekilde dağıtıldı. Temmuz ayının ilk zamanlarında 5 $ seviyesine düşmüş olan token, bir dönem 24 $ seviyesine kadar yükseldi.

ApeCoin’in iki işlevi bulunuyor: İlki, ApeCoin merkeziyetsiz otonom organizasyonunun (DAO) yönetişim tokeni olarak kullanılması yani dünyanın dört bir yanından APE sahiplerinin yer aldığı bir topluluk oluşturup yönetmek. İkincisi ise bu tokenin, Yuga Labs’in gelecekte piyasaya sürülecek metaverse projelerinde ana para birimi olarak kullanılması.

En nihayetinde ise blockchain girişimi, 4 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı ve gelişimini sürdürüyor.

Girişim, NFT klonlarıyla da gündemde düşmüyor.

Son derece aktif olan girişimin “Öteki Taraf” adlı bir metaverse projesi daha bulunuyor.

Kaynakblockchain.news