Ünlü Fransız lüks eşya şirketi Yves Saint Laurent, NFT’ler ve metaverse mağazası aracılığıyla meraklılarına dijital bir dizi yenilik sunmayı planlıyor.

Yves Saint Laurent NFT trenine atlamayı planlıyor. Basına yansıyan 12 Ocak tarihli ticari lisans başvurularına göre şirket, parfümden banyo malzemelerine, kişisel bakımdan kozmetik ürünlerine kadar birçok alanda çizimler, metin, ses ve video içerikleri bulunduran multimedya dosyaları ile metaverse sahnesine adım atmak niyetinde.

Başvurular metaverse tabanlı perakende mağazalarla birlikte doğrudan satışları da içerecek şekilde genişleme esası taşıyor. Alışveriş yapanlar ünlü markanın fiziksel tekliflerinin dijital versiyonlarını deneyimlerken böylelikle çok sayıda sanal ürünle birlikte Yves Saint Laurent, metaverse’ün farklı olanaklarında göz kırpıyor.

Ufuk açıcı bir dönem…

Son dönemde Gucci, Lacoste ve Tiffany gibi üst düzey markalar, kripto fiyatları önemli düşüşler yaşarken token sahiplerine daha fazla ekonomik güç vermeyi amaçlayan NFT’leri ve blockchain teknolojisini içeren stratejilerini sundu.

2022, moda ve güzellik endüstrileri ile gelişmekte olan Web3 alanı arasındaki entegre projeler için ufuk açıcı bir yıl oldu. Görünüşe bakılırsa 2023 yılında da durum farklı değil.

KaynakU Today