Pandemiyle birlikte birçok endüstride dijitalleşme süreci hız kazandı. Dijitalleşmenin yükselişine dair yakalanan bu ivme pandemi sonrasında da kalıcı olacak gibi görünüyor. 2020 yılı buna yönelik birçok ipucu verirken 2021 yılında hangi teknolojilerin ön planda olacağı merak konusu.

Burning Glass Technologies tarafından yapılan bir analiz önümüzdeki yıl en çok talep görecek teknolojileri ve iş kollarını ortaya koyuyor. ABD’deki 1,7 milyon iş ilanından yola çıkarak yapılan liste 2021 yılına dair önemli ipuçları veriyor.

Burning Glass Technologies’e göre gelecek yıllarda bilişim sektörüne damgasını vuracak 10 yıkıcı iş kolu ve beklenen büyüme oranları şöyle:

Kuantum Hesaplama (+%135 büyüme) – Kuantum bilgisayarların oluşturulması ve kullanılması ve uygulamaları ile ilgili beceriler.

Bağlı teknolojiler (+%104 büyüme) – Nesnelerin İnterneti ve bağlantılı fiziksel araçlarla ilgili becerilerin yanı sıra, bunları etkinleştirmek için gereken telekomünikasyon altyapısı.

FinTech (+%96 büyüme) – Finansal işlemleri daha verimli ve güvenli hale getirmeyi amaçlayan blokzinciri ve diğerleri gibi teknolojilerle ilgili beceriler.

Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi (+%71 büyüme) – Algoritmalar ve diğer teknolojiler tarafından desteklenen programlar, araçlar ve çözümler geliştirme ve kullanma ile ilgili beceriler.

IT otomasyonu (+%59 büyüme) – Dijital süreçleri ve iş akışlarını otomatikleştirme ve düzenleme ile ilgili beceriler.

Doğal dil işleme (+%41 büyüme) – Doğal dilin makine destekli işlenmesine dayanan çözümler ve teknolojiler geliştirme ile ilgili beceriler.

Proaktif güvenlik (+%39 büyüme) – Dijital altyapıyı proaktif olarak siber suçlulardan korumak ve siber saldırıları gerçekleşmeden önce önlemekle ilgili beceriler.

Yazılım geliştirme metodolojileri (+%35 büyüme) – Çevik, DevOps ile ilgili beceriler. Yazılımı daha hızlı, etkili ve güvenli bir şekilde geliştirmek için ilgili yaklaşımlar.

Bulut (+%29 büyüme) – Bulut bilişim altyapısını ve stratejisini geliştirme, uygulama ve güvenliğini sağlama ile ilgili beceriler.

Paralel hesaplama (+%17 büyüme) – Birçok hesaplamanın veya hesaplama işlemlerinin yürütülmesinin aynı anda yapıldığı bir hesaplama biçimi ile ilgili beceriler.

Blokzinciri şeffaf ve verimli tedarik zincirini nasıl sağlayabilir?

KaynakZDnet