İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, Güney Kore merkezli spor oyunları geliştiricisi Superbloke ile kulübün ilk resmi blockchain tabanlı oyunu için iş birliğine gitti.

İngiltere’nin son şampiyona Manchester City bu anlaşmayla birlikte Superbloke’un online oyunu FC Superstar’da lisanslı olarak yer alacak. Bu da taraftarların oyuncu tokenlarına sahip olmalarını ve dijital futbol takımları oluşturmalarını sağlayacak.

Superblock CSO’su Nak-Hyoung Kim konuyla ilgili olarak: “Superbloke, futbol taraftarlarına, topladıkları oyuncuların tokenlarına kalıcı olarak sahip olmaları için blockchain teknolojisi tabanlı bir çözüm sunuyor.” ifadelerini kullandı.

FC Superstars, oyuncuların gerçek hayattaki maç istatistiklerini ve oyun içi antrenmanları kullanarak oyuncu kartlarını toplamalarını, eğitmelerini ve bunları geliştirmelerini sağlıyor.

Birçok spor organizasyonu gelirlerini yayınlara, eşya satışlarına ve hayranların gösterişini yapabileceği şeylere borçlu. Özellikle manevi değer taşıyan bazı ürünler taraftarların en çok sahip olmak istediği ürünler arasında yer alıyor. Ancak çoğu zaman bunların gerçekliğini kanıtlamak bir problem olabiliyor. Blockchain teknolojisi ise oyuncu kartlarının dijital mülkiyetini garanti altına alarak genç taraftarları ve koleksiyoncuları oyun aracılığıyla kendisine çekiyor.

Blockchain tabanlı bu tür spor oyunları, taraftarın katılımını da artırıyor. Fantezi Futbol benzeri oyunlardan farklı olarak bu tür oyunlarda taraftarlar oyuncu kartlarına sahip olarak onları istedikleri gibi geliştirebiliyorlar.

Manchester City’nin yanı sıra Real Madrid, Arsenal ve Borussia Dortmund gibi büyük kulüpler de blockchain tabanlı spor oyunları piyasasına girmiş durumda. Taraftarların dijital koleksiyon ögelerine yönelik ilgisi daha fazla klübün bu işe girmesini saplayacak gibi görünüyor.