İngiltere Premier Ligi’nin köklü futbol kulüplerinden biri olan Manchester City, Socios.com ile birlikte taraftar token’ları çıkartacak. 

$CITY token’ı ile taraftarlar ödülleri toplayabilecek, promosyonlara erişebilecek, oyun oynayabilecek ve kulübün açtığı anketlere katılabilecekler. Socios ile anlaşma imzalayan kulüpler arasında FC Barcelona, Juventus, AC Milan ve Paris Saint-Germain bulunuyor. Manchester City, Socios ile anlaşan ilk İngiltere Premier Ligi kulübü oldu.

Pandemi döneminde spor kulüpleriyle blokzinciri çözümleri sunan kurumlar hiç olmadığı kadar yakınlaştı. Bu dönemde maçların seyircisiz oynanması, kulüpleri taraftar ile etkileşim kuracak ve gelir elde edecek başka yollar aramaya zorladı. Bunun sonucu olarak birçok spor kulübünün taraftar token yayımlamaya başladığını görüyoruz.

Manchester City’de küresel ortaklıklardan sorumlu olan Stephan Cieplik, konuyla ilgili olarak: “Blokzinciri teknolojisine ilgiliyiz ve bu teknoloji bize taraftarımız ile daha fazla etkileşim kurmamıza olanak tanıyor. Manchester City taraftar token’ının dijital işlerimize popüler bir katkı sağlayacağından eminiz.” ifadelerini kullandı.

Manchester City, Socios.com ile yapılan anlaşmanın yanı sıra geçtiğimiz Aralık ayında blokzinciri mini oyun koleksiyonları için Animoca ile bir ortaklık imzalamıştı. Kulüp teknolojiye olan inancını sürdürüyor ve bu alandaki inovasyonu destekliyor.

AC Milan, Socios blokzinciri ağına katıldı

KaynakLedger Insights