Taraftar token platformu Socios, Avrupa futbolunun kulüp bazındaki en popüler turnuvası Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin yöneticisi UEFA ile ortaklığa gittiğini açıkladı.

Anlaşma kapsamında Socios, organizasyonun resmi taraftar token ortağı olacak ve ilgili dijital ürünleri piyasaya sürecek. Ayrıca şirket, 2024 yılına kadar ABD’de Şampiyonlar Ligi’nin bölgesel sponsoru olacak.

Taraftar token’larını, sınırlı miktarda üretilen ve özel avantajlarla takas edilebilen bir blokzincirine bağlı dijital varlıklar olarak tanımlayabiliriz. UEFA ile yapılan ortaklık sonucu ortaya çıkacaklara bir örnek olarak, UEFA sezon başlangıç ​​etkinliklerine VIP gezileri, UEFA genel merkezi ziyaretleri, UEFA efsaneleriyle sanal buluşma, maç biletleri, ürünler ve hatıraları gösterebiliriz.

Taraftar token’ları, taraftarların kulüple etkileşimi için yenilikçi bir yol sunarken bir taraftan da kulüplerine destek olmak imkânı tanıyor. Yine de UEFA’nın böyle bir anlaşma içerisinde olmasından memnun olmayanlar da hayli fazla. The Guardian’ın haberine göre, Socios maçlara giden taraftarlar pahasına taraftar etkileşiminden para kazanan bir şirket olmakla suçlanıyor.  Ayrıca UEFA’nın büyük ölçüde düzenlemeye tabi olmayan kripto para birimi endüstrisine katılımı konusunda endişeler var.

Socios, Manchester City ve Paris-Saint Germain dahil olmak üzere önde gelen futbol takımlarıyla Avrupa’da oldukça fazla sayıda başarılı taraftar token projesine imza attı, ancak ABD’de durum biraz farklı. ABD’de konuyla ilgili güvenlik yasaları daha katı, bu nedenle bir taraftan token projesi başlatmakla ilgili çok daha fazla risk bulunuyor. Platformun şimdilik ABD’deki stratejisi, taraftar token’ları yerine marka görünürlüğünü artırmak için spor kulüplerine sponsor olmak oldu.

Manchester City, Socios ile taraftar token çıkartıyor

KaynakLedger Insights