Fransa ligi takımlarından Paris Saint-German’e transfer olan dünyaca ünlü futbol yıldızı Lionel Messi, maaşının bir kısmını taraftar token’ı olarak aldı.

Transferden sonra PSG, Messi’nin ücretinin bir parçası olarak kendisine çok sayıda PSG taraftar token’ı verildiğini ve kulüpte böyle bir anlaşmaya imza atan ilk oyuncu olduğunu açıkladı.

İlk olarak Socios ile birlikte geçtiğimiz sene başlatılan PSG taraftar token’ları, taraftarların kulüple çeşitli şekillerde etkileşime girmesini sağlıyor. Messi’nin ne kadar taraftar token aldığına dair bir açıklama yapılmadı. Arjantinli yıldızın maaş olarak kulüpten yıllık 40 milyon euro alacak.

Messi transfer dedikodularının çıktığı günden beri PSG token’larının işlem hacminde artış gözlendi. Son 24 saatte yaklaşık 300 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşan PSG token‘ın işlem hacminin geçtiğimiz birkaç gün içinde 1,2 milyar doları aştığı söylendi. Birçok kripto borsasında listelenen token şu anda 42 dolar seviyesinde işlem görüyor.

PSG’de ortaklıklardan sorumlu olan Marc Armstrong, PSG taraftar token’larıyla önemli bir dijital gelir akışı yaratarak küresel bir kitleyle etkileşim kurduklarını söylüyor.

Paris Saint-Germain, Socios.com ile taraftar token’ı başlatan 50’den fazla spor organizasyonundan biridir. Diğer önemli kulüpler arasında FC Barcelona, ​​Juventus, Manchester City, Arsenal ve AC Milan sayılabilir. Sistemdeki tüm taraftar token’lar Chiliz blokzinciri üzerine inşa ediliyor.

Taraftar token’ları spor sektörünün geleceği olabilir

KaynakThe Block