Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, taraftar token platformunu başlattı. Platformda yer alacak ilk token, İtalyan futbol kulübü Lazio’nun taraftar token’ı olacak.

Taraftar token’ları NFT’lerin aksine kripto para birimlerine daha çok benziyor ve genellikle etkileşimini artıracak faydalar sağlıyor. Ancak henüz Lazio’nun token’ına dair detaylar açıklanmış değil.

Lazio Başkanı Claudio Lotito konuyla ilgili olarak: “Binance ile olan ortaklık, dijital varlığımızı genişletmemize ve dünyanın her yerinden hayranlar ve takipçilerle daha önce hiç olmadığı kadar bağlantı kurmamıza olanak sağlayacak.” ifadelerini kullanıyor.

Lazio’nun bir taraftar token’ı başlatması şaşırtıcı olmasa da Binance’in böyle bir platform kurmuş olması kripto dünyasının hayli ilgisini çekmiş durumda. Geçtiğimiz yaz NFT platformunu da başlatan borsa, taraftar token piyasasına resmi olarak giriş yapmış bulunuyor.

Binance’i cezbeden şeyin taraftar token’larının yoğun bir şekilde alınıp satılması olduğu düşünülüyor. Zira taraftar token’larının ticaret seviyesinin NFT’lerden daha yüksek olduğu iddia ediliyor. CryptoSlam’in verilerine göre son 30 günde oyunlar, sanat, avatarlar ve spor genelinde tüm NFT’lerin cirosu 2,6 milyar dolar seviyesindeyken kulüplerin taraftar token’ları için bu değer 4,4 milyar dolar seviyesinde.

Bugüne kadar taraftar token sektörüne Paris-Saint German, Barcelona ve Man. City gibi kulüplerle anlaşan Socios liderlik ediyor. Binance’in bu piyasaya girişi rekabeti nasıl etkileyecek hep birlikte göreceğiz. Borsanın, Lazio’nun haricinde kimlerle anlaşma yapacağı merak konusu.

Manchester City, Socios ile taraftar token çıkartıyor

KaynakLedger Insights