Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, geleneksel finans ve kripto dünyaları arasındaki boşluğu kapatmanın bir yolu olarak banka satın almayı düşünüyor.

Lizbon’da gerçekleştirilen Web Summit konferansında konuşan Zhao, satın almayı planladığı banka ile ilgili herhangi bir hedef belirtmezken azınlık hisse satın alımına veya tam bir devralmaya açık olduklarını söyledi.

Bloombeg’e konuşan Zhao konuyla ilgili olarak: “Belirli türde yerel lisanslara, geleneksel bankacılığa, ödeme hizmeti sağlayıcılarına, hatta bankalara sahip insanlar var. Bu tarz şeylere bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bankalara yatırım yapmanın Binance için akıllı bir strateji olacağını dile getiren Zhao, kripto borsası bir bankayla çalıştığında Binance genellikle birçok yeni kullanıcıyı borsaya çekeren bankanın değerini artırdığını belirtti.

Zhao, geçmişte Binance’in satın almalar için 1 milyar doların üzerinde harcaması olduğunu söyledi. Şriket yakın zamanda Elon Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasını finanse etmek için 500 milyon dolar taahhüt etmişti. Zhao’nun yu yılki satın alma stratejisi şimdiye kadar yayıncılık, merkezi olmayan finans (DeFi) ve NFT projelerine odaklandı.

Binance Türkiye’den, üniversite öğrencilerine blockchain ve kripto etkinliği

KaynakCoinDesk