Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, Avrupa Birliği’nin Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) mevzuatının küresel olarak düzenleyici gözetim standardı olarak benimseneceğini söyledi.

Paris’te düzenlenen Binance Blockchain Week etkinliğinde konuşan CZ, Avrupa Birliği’nin Kripto Varlık Piyasaları mevzuatının kripto girişimcilerine ve işletmelerine fayda sağladığını, “27 ehliyet için başvurmak yerine, sadece bir tane için başvurmanız gerekiyor, pasaport sahibi olacaksınız” sözleriyle vurguluyor.

MiCA, AB’nin 27 üye ülkesinde kripto para birimlerini ve hizmet sağlayıcıları düzenliyor. Avrupa kurumları, Haziran ayında MiCA üzerinde bir anlaşmaya vardı. O zamandan beri kripto endüstrisi tarafından, güvenilirliği artırmak ve aksi takdirde parçalanmış düzenleyici ortamını düzene sokmak için bir araç olarak memnuniyetle karşılanıyor.

Bununla birlikte CZ, MiCA ile ilgili bazı endişelerini de dile getirdi, özellikle stablecoin’ler üzerindeki sınırlamaları. Mevcut MiCA mevzuatı, AB bloğundan nihai olarak yasaklanmalarına yol açabilecek ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin’lerin ihraç edilmesini kısıtlıyor. İki lobi grubu, Blockchain for Europe ve Digital Euro Association da CZ ile aynı endişeleri paylaşıyor. İki grup bu kısıtlamanın kaldırılması için AB Konseyi’ne mektup yazmıştı. Mektupta “Ticaret hacmine göre en büyük üç stablecoin, MiCA kapsamında döviz cinsinden [e-para token’larının] ihraç ve kullanımına ilişkin nicel limitler nedeniyle 2024’ten itibaren AB’de yasaklanma riskiyle karşı karşıya.” ifadeleri kullanılmıştı.

Yine de CZ, genel olarak MiCA’nın endüstri için gayet iyi olduğunu söylüyor. Avrupa’ya küresel kripto düzenlemesinde bir başlangıç ​​sağlamak için tasarlanana MiCA AB üye ülkeleri genelinde kripto para birimlerini ve hizmet sağlayıcıları düzenliyor.

AB’nin yeni kripto mevzuatı MiCA nedir, neler vadediyor?

KaynakThe Block