Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’nin MiCA (Kripto Varlık Piyasaları) düzenlemesini 2023’ün Şubat ayında oylaması bekleniyor.

Avrupa Parlamentosu, Kasım ayında yapılacak bir genel kurul oturumunda Kripto Varlık Piyasaları mevzuatı hakkındaki son oylamasını yapacaktı. Ancak önce mevzuatın 24 farklı dile çevrilmesi gerekiyor. Bir parlamento sözcüsüne göre metin oldukça teknik ve uzun olduğu için yönetmeliğin kabul edilmesi 2023’ün Şubat ayını bulabilir.

Parlamento ve Avrupa Konseyi tarafından kabul edildikten sonra metin, uzun bir kural koyma sürecini başlatan AB Resmi Gazetesine eklenecek.

MiCA mevzuatı, Avrupa düzenleyicilerine mevzuata dayalı olarak yeni kurallar yazmaları ve uygulamaları için 12 ila 18 aylık bir süre veriyor. Bu süre zarfında, Avrupa’nın mali denetçileri ve Avrupa Komisyonu, yasanın nasıl uygulanacağına ilişkin nihai ayrıntıları belirleyecek.

Nihai parlamento oylamasının kabul edilmesindeki bir gecikme, MiCA’da özetlenen yeni kuralların muhtemelen en erken Şubat 2024’te uygulamaya girmesiyle, kural koyma ve uygulama sürecinin daha sonra başlayacağı anlamına geliyor.

AB’nin yeni kripto mevzuatı MiCA nedir, neler vadediyor?

KaynakThe Block