Avustralya, alacağı yön konusunda daha fazla netlik sağlayan bir istişare belgesi yayımlayarak kripto sektörünü düzenlemeye yönelik yeni bir adım attı.

Avustralya hükümeti kripto için kapsamlı bir sınıflandırma yerine kripto para birimini bir yandan aracılara veya hizmet sağlayıcılara, diğer yandan da halka açık ağlara veya akıllı sözleşmelere göre gruplandıran bir çerçeve seçti. Yetkililer, bu kategoriler için mevcut bazı mali düzenlemelerin yeterli olup olmayacağını öğrenmek istiyor.

Geçtiğimiz hafta bir kripto istişaresi belgesi yayımlayan Birleşik Krallık Hazinesi’nin izini takip eden Avustralya Hazine Dairesi, 3 Mart’a kadar paydaşlarda geri bildirim toplayacak.

Avustralya hükümeti kripto devi FTX’in çöküşünün ardından, Aralık ayında kripto hizmet sağlayıcılarına lisans verme ve düzenleme planları yapam sözünü yerine getirmiş oldu. Yetkililer 2023 yılının ortalarında kripto varlık hizmet sağlayıcıları için bir lisanslama ve saklama çerçevesi öneren bir belge daha yayınlamayı planlıyor.

Yayımlanan kansültasyon raporunun yanı sıra yapılan bir açıklamada Arnavutluk hükümeti, Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu’nun (ASIC) kripto uygulama ekibinin boyutunu artırmayı planladığını söyledi. ASIC, lisanslama rejimi aracılığıyla kripto servis sağlayıcılarını denetleyen düzenleyici bir kurum.

Anket: Amerikalılar, ülkenin daha net kripto düzenlemelerine ihtiyacı olduğunu düşünüyor

KaynakThe Block