Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), 2022 yılı için öncelikler listesine kripto varlık risklerini değerlendirmeyi de dahil etti.

Düzenleyici kurumun 2022 önceliklerini açıklayan Başkan Vekili Martin Gruenberg, her birinin federal bankacılık kurumları arasında yakın işbirliği gerektireceğini söyledi. Öncelikler arasında Topluluk Yeniden Yatırım Yasası’nın güçlendirilmesi, iklim değişikliğinin neden olduğu finansal risklerin ele alınması, banka birleşme sürecinin gözden geçirilmesi ve kripto ile ilgili risklerin değerlendirilmesine ek olarak Basel III Sermaye Kuralının sonuçlandırılması yer alıyor.

FDIC‘ye göre, dijital varlıkların mevcut finansal sistemle hızlı entegrasyonu, güvenliği ve sağlamlığı için önemli riskler oluşturabilir.

Yapılan açıklamada kullanılan ifadeler şöyle: “Bu tür faaliyetlerin güvenli ve sağlam bir şekilde yürütülebildiği ölçüde, kurumların bankacılık sektörüne kripto varlık faaliyetlerinden kaynaklanan ihtiyatlı ve tüketici koruma risklerinin yönetimi konusunda sağlam rehberlik sağlaması gerekecektir.

Geçen yılın Ekim ayında, önceki FDIC başkanı Jelena McWilliams, kurumun kripto ve bankacılığın kesişimi için “net rehberlik” oluşturmaya odaklandığını söylemişti. Düzenleyici kurum, Para Birimi Denetçiliği Ofisi (OCC) ve Federal Rezerv arasındaki kripto düzenlemesine ilişkin bir “sprint” de dahil olmak üzere ABD banka düzenleyicileri arasındaki işbirliğini lanse etmişti.

McWilliams’ın görevinden ayrılmasının sebebi olarak FDIC’nin birleşme inceleme süreci konusunda meslektaşlarıyla önemli anlaşmazlıklar yaşaması olarak gösteriliyor.

Düzenleyici belirsizlik firmaları kriptodan uzak tutuyor

KaynakThe Block