Kripto para dünyasına mesafeli durmasıyla bilinen Citadel CEO’su Kenneth Griffin, Chicago Ekonomi Kulübü ile yaptığı röportajda, daha fazla düzenleyici netlik olsaydı Citadel’in kripto ticareti yapacağını söyledi.

Griffin, dijital varlıklarla ilgili olumlu olmayan görüşlerinden dolayı nefret mesajları alacağını söylese de kendi görüşlerinin Citadel’in dijital varlık piyasasına henüz girmemesiyle pek ilgisi olmadığını belirtti.

Griffin, kripto paralar düzenlenmiş olsaydı Citadel’in ticaretine girmiş olacağını söylüyor. Griffin’e göre firmanın çevrimiçi ortaklarından buna talep var, ancak bugünkü haliyle düzenleyici belirsizlik çok büyük.

Griffin’in konuya yönelik kullandığı ifadeler şöyle: “Kripto para birimiyle ilgili düzenleyici kesinlik eksikliğinden dolayı, bugün bu işin içinde değiliz. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kripto para birimi konusunda ayrıntılı bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Griffin’e göre, düzenleyici netlik daha fazla rekabet yaratacak ve daha küçük bir pazara yol açacak.

Tüm bunların yanı sıra Griffin, kriptodaki gelişmelerin coşkusunun daha güçlü bir ABD ekonomik sistemi oluşturmaya yönlendirilmesini dilediğini de söyledi.

Coinbase, maaşları doğrudan kriptoya yatırmaya izin verecek

KaynakThe Block