ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, bu hafta başı yaptığı açıklamada maaşları doğrudan kriptoya yatırma özelliğini aktif edeceğini açıkladı.

Bu sene halka açılan şirket, ABD’deki kullanıcıların ister kripto isterse itibari para biriminde, miktara bakılmaksızın, hiçbir ekstra ücret ödemeden maaşlarını yatırmalarına izin vereceğini söyledi. Coinbase, doğrudan para yatırmanın, sık transfer yapmanın çok zaman alıcı olduğu endişelerini gidereceğini ve kullanıcıların yatırım yapmalarına, dijital varlıklardan faiz kazanmalarına veya daha hızlı ve verimli bir şekilde mal ve hizmetler için ödeme yapmalarına olanak tanıyacağını belirtiyor.

Kullanıcılar, Coinbase uygulamasında birkaç adımı izleyerek doğrudan para yatırma oluşturabiliyor. Coinbase, otomatik bir maaş çeki dağıtımı ayarlayabiliyor ya da bir şirketin bordro sistemi aracılığıyla manuel para yatırma işlemlerini etkinleştirmek için talimatlar sağlayabiliyor. Şirket, hizmetin önümüzdeki haftalarda başlatılacağını söyledi.

Maaşı doğrudan yatırma özelliğinden ayrı olarak yapılan bir duyuruda, Coinbase Visa banka kartı sahiplerinin ücret ödemeden belirli kripto para birimlerinin yanı sıra dolar harcamalarında da kripto ödülleri kazanmalarına izin verileceği ve kullanıcıların varlıkları araştırmasını, işlem yapmasını sağlamak için mobil ve web uygulamalarının iyileştirildiği de açıklandı.

Coinbase, SEC uyarısından sonra kripto kredi ürününü iptal etti

KaynakCoinDesk