ABD merkezli kripto borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong dün Twitter’da yaptığı açıklamada, Coinbase kullanıcılarının yeni bir uygulama içi araçla hangi ABD’li politikacıların ne kadar “kripto dostu” olduğunu görebileceklerini söyledi.

Araç, farklı kongre üyelerinin “çok olumlu” ile “çok olumsuz” arasında değişebilen “kripto duyarlılığını” ölçerek kullanıcıları bilgilendirmeyi hedefliyor. Değerlendirmeler kısmen kongre üyelerinin medya açıklamaları, yasal kayıtlar ve kripto bağışlarını kabul etme istekleri gibi kamuya açık verilere göre puanlayan Kripto Eylem Ağı’ndan alınan verilere dayanıyor.

Brian Armstrong Twitter açıklamasında “Kripto desteği, dünyadaki ekonomik özgürlüğü artırma misyonumuz için çok önemli. Ancak kripto topluluğu Coinbase’den çok daha büyük – umarım hepimiz seçilmiş liderleri devreye sokmak ve mantıklı politikalar yürütmek için bir araya gelebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Kasım ayındaki ara seçimin yaklaşmasıyla birlikte, Coinbase ve FTX dahil olmak üzere kripto firmaları, politika yapıcıları olumlu yasaları geçirme konusunda etkilemek için lobicileri ve eski düzenleyicileri işe almak da dahil olmak üzere siyasi çabalarını artırdı. Gelecekte Coinbase yeni aracına, göreve aday adaylar hakkında (seçilmiş yetkililere ek olarak) ve diğer ülkelerdeki politikacılar hakkında da bilgiler eklemeyi planlıyor.

Coinbase Rus kullanıcılara ait 25.000 kripto cüzdanını engelledi

KaynakDecrypt