Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, kripto ekonomisinin düşüşte olduğu bir piyasada kullanıcılarını elde tutmak ve gelir akışlarını büyütmek için 35 ülkede abonelik hizmeti olan Coinbase One’ı piyasaya sürüyor.

İlk olarak 2021’in sonbahar aylarında beta olarak tanıtılan Coinbase One bugünden itibaren ADB, Birleşik Krallık, Almanya ve İrlanda’da kullanıma açılacak. Şirket, önümüzdeki aylarda hizmeti 31 Avrupa ülkesine getirmeyi planlıyor.

Abonelik hizmeti, işlem ücreti olmaması, daha yüksek ödüller, 7/24 müşteri desteği ve önceden dosyalanmış vergi beyannamesi belgeleri dahil olmak üzere bir dizi ekstra özellik sunuyor. Geçtiğimiz yıllarda Coinbase’in gelirinin büyük bir kısmı özellikle piyasanın yüksek olduğu zamanlarda, alım satım ücretlerinden geliyordu, ancak kripto piyasasındaki durgunluk devam ederken şirket büyümeyi desteklemek ve gelir akışı yaratmak için farklı yollar deniyor.

Coinbase’de Ürün Yönetimi Direktörü Phil McDonnell konuyla ilgili olarak: “Belki 18 say önce durum çok daha işlemseldi. İnsanlar gelir, ticaret yapar ve bir ücret öder, ilişki buydu. 18 ay ila iki yıl önceki boğa piyasasında tonlarca büyüme oldu, ancak müşterilerin kalmasını istedik. İlham kaynağı buydu. Müşterilerimizle nasıl daha uzun, daha derin bir ilişki kurar ve bunu bir kazan-kazan haline getiririz? sorusunu düşündük.

Bu strateji en azından şimdilik işe yarıyor gibi görünüyor. Coinbase’in abonelik ve hizmet geliri bir yıl önce 152 milyon dolar seviyesindeyken 2023’ün ilk çeyreğinde yüzde 138 artarak 161,7 milyon dolara yükseldi. Toplam olarak ise 2020’de 50 milyon doların altında olan abonelik ve hizmet gelirleri, 2022’de 17 kattan fazla artarak 793 milyon dolarak yükseldi.

Coinbase, One River Digital Asset Management’ı satın aldı

KaynakTechCrunch