Google ve Coinbase, belirli müşterilerin 2023’ün başından itibaren kripto kullanarak bulut hizmetleri için ödeme yapmalarını sağlayacak stratejik bir ortaklık planlarını açıkladı.

Yeni program Coinbase’in ticari ürününü kullanacak. Buna karşılık Coinbase, blogunda yaptığı açıklamaya göre blokzinciri verilerini işlemek için Google Cloud’u kullanacak. Coinbase ayrıca küresel veri platformunu Google Cloud’un güvenli altyapısı üzerine kuracak ve Coinbase müşterilerine makine öğrenimi odaklı kripto bilgileri sağlamak için önde gelen veri ve analiz teknolojilerinden yararlanacak.

Başlangıçta kripto ödemeleri, sınırlı sayıda kripto para birimiyle web3 alanında çalışan şirketlere sunulacak. Coinbase’in ticari platformu halihazırda Shopify başta olmak üzere birçok platforma entegre olmuş durumda.

Blokzinciri geliştiricileri, Google’ın BigQuery gibi kripto veri kümelerini de kullanabilecek. Bunlar, merkezi olmayan uygulamalar için inşa sürecini kolaylaştırmayı amaçlayan Coinbase’in bulut düğümleri tarafından desteklenecek.

Açıklanan iş birliğinin bir parçası olarak Google, saklama ve raporlama gibi kurumsal kripto hizmetleri için Coinbase Prime’ı kullanacak. Ağustos ayında dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock da kurumsal teklifi için Coinbase Prime’ı seçmişti.

Google Cloud CEO’su Thomas Kurian ortaklıkla ilgili yaptığı açıklamada, Google Cloud’un amacının müşterilerin hizmetlerinden yararlanmalarını sorunsuz hale getirmek olduğunu söyledi.

Coinbase, kullanıcılarına politikacıların ne kadar kripto dostu olduklarını gösterecek

KaynakThe Block