Kripto para borsası Coinbase, Lend adını verdiği kripto kredi ürünü çıkarma planlarını iptal ettiklerini açıkladı. Geçtiğimiz hafta SEC, bu konuda Coinbase’i uyarmıştı.

Coinbase, kendi blogu üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelerini kullandı: “Amacımız, müşterilerimiz için harika ürünler yaratmak ve dünyadaki ekonomik özgürlüğü artırma misyonumuzu ilerletmektir. Bir bütün olarak kripto endüstrisi için düzenleyici netlik arayışına devam ederken, aşağıda açıklanan USDC APY programını başlatmama konusunda zor bir karar aldık. Programın bekleme listesine de son verdik. Ülkenin dört bir yanından yüz binlerce müşterimiz oldu ve ilginiz için hepinize teşekkür etmek istiyoruz. Müşterilerimize yenilikçi, güvenilir programlar ve ürünler sunmanın yollarını aramaktan vazgeçmeyeceğiz.”

Coinbase, Lend ile ilgili planlarını ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayında açıklamıştı. Ancak geçtiğimiz hafta SEC, böyle bir ürünün menkul kıymetler yasasını ihlal edeceği konusunda şirketi uyardı. Coinbase CEO’su Brian Armstrong’a göre, planlanan lansmanından sadece birkaç hafta önce SEC, borsadan bir dizi kayıt ve çalışanlarından tanıklık istedi.

ABD’deki BlockFi ve Celsius gibi diğer kripto kredi platformları da kredi teklifleriyle ilgili olarak son haftalarda düzenleyici incelemeye girmiş durumda. Bunlar arasında devlet makamlarından gelen çok sayıda durdurma ve vazgeçme mektubu da yer alıyor.

SEC, Coinbase’in piyasa sürmeyi planladığı kredi ürünü için uyardı

KaynakThe Block