Kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kendilerini henüz piyasaya sürülmeyen “Lend” ürünü nedeniyle uyarıldığını açıkladı.

SEC, kripto para borsasının “Lend” programını başlatması halinde Coinbase’e dava açacak.

Coinbase’in Baş Hukuk Müşaviri Paul Grewel paylaştığı yazıda Coinbase’in “Lend” programı için SEC ile neredeyse 6 aydır görüştüklerini belirtiyor. Ancak SEC, devam eden görüşmelere rağmen Coinbase için bir Wells Bildirimi yayımladı. Wells Bildirimi, SEC’in şirketlere veya çalışanlara suçlama getirebileceğini resmi olarak duyurma şekli.

Coinbase’in müşterilerine sunmayı planladığı Lend programı, doğrulanmış borçlanıcılara yıllık yüzde 4 oranında getiri sağlamayı amaçlayan bir program. Coinbase, SEC’in bu programla ilgili ne problemi olduğunu söylemediğini belirtiyor.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong‘un paylaştığı tweet dizisine göre Coinase, şirketin mahkeme celbi kayıtları ve çalışanların ifadelerini sağlamak da dahil olmak üzere SEC’in tüm taleplerine uyuyor. Kurumun açılması muhtemel dava için herhangi bir sebep sunmadığını da belirten Armstrong, SEC’in Lend’i bir menkul kıymet olarak sınıflandırmasını “garip” olarak nitelendirdi.

Coinbase kullanıcıları Apple Pay üzerinden kripto para satın alabilecek

KaynakCoinDesk