Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, geçtiğimiz aylarda şirketin kurucu ortağı Chris Larsen’in ABD’deki düzenleyici belirsizlikten dolayı getirdiği eleştirileri yineledi. Şirket başka bir ülkeye taşınmayı değerlendirebilir.

Daha önce Larsen, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından sağlanan kripto para birimi çerçevesinin, kripto para birimleri için net bir düzenleyici çerçeve sağlama açısından Çin ve diğer ülkelere kıyasla çok geride kaldığını söylemişti. Ripple CEO’su Garlinghouse da benzer düşünceleri dile getirerek duruma netlik kazandırdı:

Bazıları Ripple’ın ABD’den kaçtığını söylüyor ancak böyle bir durum söz konusu değil. ABD merkezli bir şirket olmaktan gurur duyuyoruz. Burada kalmaya devam etmek istiyoruz ancak düzenleyici belirsizlik bizi diğer ülkeleri de değerlendirmeye itiyor.

Ayrıca Garlinghouse, İngiltere’nin kripto para birimleri için düzenleyici kılavuzu kapsamında Ripple’ın XRP token’ını bir menkul kıymet olarak nitelendirilmediğini, bunun da Ripple için daha avantajlı bir duruş olduğunu söylüyor:

Birleşik Krallık’ta yapılan şey net bir sınıflandırma. Birleşik Krallık’ın FCA (Mali Davranış Otoritesi), bu farklı varlıklar ve kullanım durumları hakkında nasıl düşünmemiz gerektiğini karakterize etmede liderlik rolü üstleniyor.

Ripple CEO’su Singapur ve Birleşik Krallık’tan örnek vererek bu bölgelerin blokzinciri ve kripto paralara yönelik yaklaşımlarını övdü:

Birleşik Krallık’taki FCA ve Singapur’daki MAS (Singapur Para Otoritesi) varlıkların kullanımı / ticareti konusunda netlik sağlama konusunda yıllardır liderler – her iki ülkenin de bu teknolojiyi kullanmaya eğilimli geleneksel finansal araçlara (finansal kurumlar) sahip olması şaşırtıcı değil.”

CEPR Makale Özetleri 11: “Kripto piyasaları düzenlemek”

KaynakCNBC