Blockchain ödeme şirketi Ripple, Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) dijital varlık lisansı aldığını açıkladı.

Ripple’ın yeni aldığı Büyük Ödemeler Kurumu (MPI) lisansı, firmanın ülkede düzenlenmiş dijital varlık token hizmetleri sunmasına olanak tanıyacak. Lisans, Ripple’ın Singapur’daki yan kuruluşu Ripple Markets APAC Pte Ltd için geçerli olacak.

Ripple CEO’su Brad Garling konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2017 yılında Singapur’u Asya Pasifik merkezimiz olarak kurduğumuzdan bu yana, ülke Ripple’ın küresel işleri için çok önemli bir konuma geldi. Geçtiğimiz yıl personel sayımızı iki katına çıkararak olağanüstü yetenekleri ve yerel liderleri işe aldık. Singapur gibi ilerici bir yargı alanında varlığımızı büyütmeye devam etmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullanıyor. Garlinghouse MAS’ın liderliğiyle birlikte Singapur’un inovasyon, tüketicinin korunması ve sorumlu büyüme arasındaki dengeyi sağlayan önde gelen FinTech ve dijital varlık merkezlerinden biri haline geldiğini söylüyor.

Şirketin basın açıklamasına göre Ripple, Asya Pasifik’te kripto benimsenmesine öncelik vermeye devam etmeyi planlıyor çünkü bölge firmanın en hızlı büyüyen bölgelerinden birini oluşturuyor.

Ripple, Singapur Para Otoritesi’nden MPI lisansı alan bir dizi yüksek profilli web3 firması arasına katılıyor. Daha önce stablecoin ihraççısı Circle bu yılın Haziran ayında bir lisans almıştı. Circle’ı 2 Ekim’de ABD merkezli kripto borsası Coinbase takip etti.

Societe Generale, Fransa’da dijital varlık hizmet sağlayıcısı lisansı aldı

KaynakRipple