Her ikisi de finansal düzenleyiciler tarafından gözetim altında olan Binance ve Ripple, kripto endüstrisinin nasıl yönetilmesi gerektiğine dair vizyonlarını belirledi.

Binance, geçtiğimiz yıl boyunca Japonya, Hong Kong, İtalya ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere birçok ülkede kara para aklama kontrolleri gibi konularda yoğun düzenleyici incelemeleriyle karşı karşıya kalmıştı.

Geçtiğimiz Eylül ayında firma, CEO Changpeng Zhao‘nun da dediği gibi “düzenleyicilerle birlikte iyi çalışmak” için iş yapısını merkezileştirecek bir plan yaptı.

Şimdi ise borsa kripto pazarlarını yöneten küresel bir düzenleyici çerçeve çağrısında bulunuyor ve politika yapıcılarla birlikte “kullanıcıları koruma ortak hedefine ulaşmak, inovasyonun sorumlu bir şekilde devam etmesine izin vermek ve endüstri için sağlıklı bir ilerleme sağlamak için” çalıştığını söylüyor.

Bu süreçte itibarının zedelendiğini gören şirket, kullanıcıları korumak için gizlilik, sağlam likidite seviyeleri ve güçlü KYC süreçleri gibi konuları kapsayan kendi 10 “temel hakkını” da belirledi.

Bununla birlikte bu yıl SEC ile davalık olan Ripple, ABD’deki kripto para birimi ve dijital varlık düzenlemesine karşı kendi gerçek yaklaşımını belirledi. Bu da olduğu gibi düzenleyicinin kripto para birimlerini denetlemedeki rolünü sınırlayacak.

Ripple, özel-kamu iş birliğinin herhangi bir yasama teklifinin merkezinde olması gerektiğini ve ayrıca mevcut finansal düzenleyici planların kripto para birimlerini düzenlemek için uyarlanabileceğini savunuyor.

Kripto para sektörünün oyuncuları son zamanlarda düzenelemere karşı daha net bir tavır sergilemeye başladı. Geçtiğimiz Ekim ayında da SEC ile olan kendi mücadelesinden yeni çıkmış olan Coinbase, dijital varlıkları denetlemek için yeni bir ABD düzenleyicisinin oluşturulması çağrısında bulunmuştu.

Twitter özel bir kripto ekibi kuruyor

KaynakFinextra