Twitter ademi merkeziyetçilik çabalarının bir parçası olarak Twitter Crypto adı verilen yeni bir ekip kuruyor.  Yapılan basın açıklamasına göre ekibe Tess Rinearson liderlik edecek.

İlk olarak, sanal ürünleri ve para birimlerini yönetmek ve onların çalışmalarını ve topluluklarını desteklemek için merkezi olmayan uygulamaları kullanma konusunda içerik oluşturucular arasında artan ilgiyi nasıl destekleyebileceğimizi keşfedeceğiz.” Rinearson’ın konuya yönelik Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda bu ifadeleri kullanıyor. Kripto topluluklarından gelen fikirlerin kimlik, topluluk, sahiplik ve daha fazlasıyla mümkün olanın sınırlarını zorlamamıza nasıl yardımcı olabileceğini keşfedeceklerini söyleyen Rinearson, ekibin, merkezi olmayan bir sosyal ağ standardı oluşturmak için daha önce Twitter tarafından finanse edilen bağımsız bir girişim olan Bluesky ile yakın bir şekilde çalışacağını da sözlerine ekledi.

Twitter’ın basın açıklamasına göre Rinearson, şirketin CTO’su Parag Agrawal’ın altında çalışacak ve ekibini Twitter’ın sosyal medyayı merkeziyetsizleştirmeye yönelik itişini yönlendirmeye yardımcı olacak.

Şirket, yaratıcılar arasında sanal ürünleri ve para birimlerini yönetmek için merkezi olmayan uygulamaları kullanmaya yönelik büyük ve artan bir ilgi olduğunu, Rinearson’ın bu konulara odaklanacağını ve uzun vadeli bir hedefle kriptodan gelen fikirlerin kendilerine nasıl yardımcı olabileceğini keşfetmeye odaklanacağını söyledi.

Geçtiğimiz Eylül ayında Twitter, platformundaki içerik oluşturucuların Bitcoin’e bahşiş vermesini sağlayan özelliğini duyurmuştu. Ayrıca şirket, “Ticketed Spaces” gibi diğer özellikler için kripto ödemeleri araştıracağını da belirtmişti.

Twitter, Bitcoin ile bahşiş özelliğini kullanıma sundu

KaynakThe Verge