Etrafta dolaşan söylentilerin ardından Twitter, bahşiş özelliğini dünya genelinde kullanıma sundu. Bahşiş özelliği, Lightning Network aracılığıyla dahil edilen bir Bitcoin entegrasyonuna da sahip.

Kullanıcılar içerik üreticilerine bahşiş vermek istediğinde Square tarafından işletilen CashApp gibi üçüncü taraf hizmetler aracılığıyla bunu yapabiliyorlar. Bununla birlikte itibari paraya kolay erişimi olmayan yerlerde de para kazanmayı erişilebilir kılmak amacıyla kullanıcılar Bitcoin olarak bahşiş verebiliyor.

Bitcoin entegrasyonu, ürün yöneticisi Esther Crawford’un ekibin daha düşük işlem ücretleri için seçtiğini söylediği iki katmanlı bir çözüm olan Lightning Network‘ü kullanacak. Kullanıcılar, bitcoin’de bahşişlerin gönderilmesini ve alınmasını sağlamak için bitcoin lightning cüzdanlarını veya bitcoin adreslerini ekleyebilir. Özellik şimdilik yalnızca iOS kullanıcılarına sunuldu, yakında Android’e de gelecek.

Twitter ürün ekibi, çeşitli ülkelerde dünya çapında ödemeleri etkinleştirmenin yollarını hala araştırıyor, ancak Crawford’a göre, bahşiş vermek için bitcoin kullanmak bu durumu kolaylaştırıyor.

Crawford’ın konuya yönelik açıklamaları şöyle: “Herkesin, daha fazla insanı ekonomiye katılmaya teşvik eden ve insanların birbirlerine sınırların ötesine para göndermelerine yardımcı olan ve mümkün olduğunca az sürtüşmeyle oraya ulaşmamıza yardımcı olan ücretli dijital para birimi alma yollarına erişmesini istiyoruz.

Bahşişlere getirilen bitcoin entegrasyonunun yanı sıra Twitter, para kazanma kapsamı dışındaki blokzinciri tabanlı araçları da araştırıyor. Crawford, ekibin aynı zamanda NFT araştırdığını da belirtti. Crawford yeni bir NFT çözümü projesinin henüz erken aşamada olduğunu söyledi.

Twitter’ın NFT koleksiyonu 5 milyon dolarlık işlem hacmi yarattı

KaynakThe Block