Bir süredir kendi NFT pazar yerini açmayı planlayan GameStop, katman 2 Ethereum ölçeklendirme protokolü olan Immutable X’te pazarını yayına aldı.

Fiziksel video oyun mağazaları için işler pek iyi gitmiyor, ancak NFT, oyun endüstrisinde önemli bir faktör olmaya devam ediyor. GameStop yeni pazarıyla birlikte Justin Kan tarafından kurulan Fractal gibi oyun odakları NFT platformlarına rakip olacak.

Immutable X’in arkasındaki şirket olan Immutable, oyun odaklı yeni bir NFT pazarı oluşturmak için geçtiğimiz Şubat ayında GameStop ile ortaklık kurmuştu. Bu yılın Mart ayında 2,5 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşan Immutable’ın kurucu ortağı Robbie Ferguson konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada:

GameStop NFT Marketplace’in bugünkü lansmanı, oyuncular için sınıfının en iyisi bir deneyimi sürdürürken, bugün geliştirilmekte olan en iyi web3 oyunlarından daha fazlası olan milyonlarca ek NFT’ye erişim sağlayabileceğimiz anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

Firmanın mali kazanç raporuna göre GameStop, ikinci çeyrekte 1,1 milyar dolar gelir elde etti. Bu da önceki çeyreğe göre yüzde 3,4 düşüş anlamına geliyor. Şirket bu yıl NFT ve kripto alanında farklı stratejik hamleler de yaptı. GameStop kullanıcılarının FTX’in dijital varlık pazarına maruz kalmalarını sağlamak için FTX US ile yaptığı ortaklık bunlardan bir tanesi.

Blankos Block Party, Epic Games mağazasındaki ilk NFT oyunu oldu

KaynakThe Block