NFT ile fantezi futbol oyununu birleştiren Paris merkezli girişim Sorare, İngiltere Premier Lig ile çok yıllı bir anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

Sky News’in haberine göre Sorare, Premier Lig’de mücadele eden 20 kulübün temsilcisiyle sözleşme yapmak için görüşecek. Anlaşmanın yılda yaklaşık 30 milyon sterlin değerinde olması bekleniyor.

Totenham Hotspur’dan Harry Kane, Manchester City’den Erling Haaland gibi yıldız futbolcuların NFT kartlarını çıkartarak fantezi futbol oyununa entegre etmek isteyen Sorare, anlaşmayı haftalar içinde bitirmek istiyor.

Sorare’in Premier Lig ile yapacağı bu anlaşma, daha önce ConsenSys ile yapılan anlaşmanın yerini alacak gibi görünüyor. ConsenSys NFT değerlemelerindeki düşüşün ardından teklifini düşürerek bunun üzerinden yeni bir müzakere talep etmişti. Ancak Premier Lig yöneticilerinden birisi, Sorare’in önerdiği sözleşmenin ConsenSys’in teklifinden daha kazançlı olduğu konusunda bilgilendirildiklerini söyledi.

Sorare ile yapılan anlaşma henüz resmiyet kazanmış değil. Bir başka blockchain oyun şirketi olan Dapper Labs’in de hali hazırda Premier Lig ile görüşmeler yaptığı söyleniyor.

Sorare, Fransız futbol yıldızı Kylian Mbappe ve Japonya merkezli teknoloji yatırımcısı SoftBank tarafından destekleniyor. Şirket, geçtiğimiz yıl aldığı 680 milyon dolarlık Seri B yatırımının ardından 4,3 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

180’den fazla futbol organizasyonuyla ortaklık yapan Sorare, temelde NFT’lere dayalı bir fantezi futbol oyunu sunuyor. Oyuncular, diğerlerinden kart alıp satabiliyor ve tüm işlemler Ethereum blokzinciri üzerine kaydediliyor.

Geliştirilecek bir NFT beyzbol oyununu esas alan Sorare Inks – MLB iş birliği duyuruldu