Sorare, NFT odağındaki bir fantezi beyzbol oyunu geliştirmek için kısa adı MLB olan Major League Baseball ile ortaklık kurdu.

MLB (Amerika Ulusal Beyzbol Ligi) oyuncularını da içerecek iş birliği sayesinde, Major League Gaming oyuncularını temsil eden NFT’lerle takımlar oluşturabilecekler. Oluşturulan takım daha sonra oyuncuların gerçek hayattaki performanslarının otomatik olarak oyuna yansıtıldığı turnuvalara girmek için kullanılacak…

Sorare – MLB arasındaki iş birliği türünün ilk örneği; oyuncuların MLB token’ları ve takımlarıyla gerçek hayatta birçok ödülle daha fazla bağlantı kurmasına yardımcı olacağına da şüphe yok. Sorare NFT tabanlı oyun modeli futbolla başlamış ve girişim, platformda şimdiye kadar muazzam bir büyüme kaydetmişti.

2021’de, yıllık bazda karşılaştırıldığında %3885’ten fazla artışla 325 milyon dolarlık satış elde etmesinin yanı sıra, takım geçen yıla göre aylık %32’ye varan büyüme kaydetti. Büyüme, Sorare NFT destekli fantezi oyunlarının büyük ölçüde benimsendiğini gösteriyor.

Sorare CEO’su Nicolas Julia, “Amerikalılar ve beyzbol arasındaki bağlantı kalıcı. Bu kapsamda beyzbol her zaman yeni teknolojilerin ve yeniliklerin en ileri noktasında olmuştur. Bu nedenle MLB ve MLBPA’nın dünya çapındaki hayranlarına bir NFT MLB Oyunu sunmak için Sorare’yi seçmesinden gurur duyuyoruz.” dedi.

Kripto ekosisteminin çok büyük bir fiyat kargaşası yaşadığı bir zamanda, Sorare’nin sunduğu gibi oynanabilir ve heyecan verici oyunlar, blokzinciri dünyasına ana akım katılımı çekmenin yollarından biri olarak görülüyor.