Epic Games Store’da piyasaya sürülen NFT destekli online oyun Blankos Block Party popüler oyun mağazasında yayınlanan ilk Web3 oyunu oldu.

Mythical Games’in oyunu, Aralık 2020’de açık beta olarak piyasaya sürülmüştü. Şirket bu yılın Haziran ayında Blankos’un bugüne kadar toplam 1 milyondan fazla kullanıcı topladığını söyledi.

Stüdyo, geçtiğimiz Haziran ayında oynaması ücretsiz olan oyunu bu yıl Epic Games Store’a getirmeyi planladığını duyurmuştu, ancak bunun pazara ulaşan ilk NFT tabanlı oyun olup olmayacağı belli değildi. Gala Games daha önce vahşi batı temalı oyunu Grit’in platformdaki ilk Web3 oyunu olacağını duyurmuştu ancak oyun henüz mağazada mevcut değil.

Oyuncaklardan ilham alan Blankos Block Party, kullanıcıların renkli bir çevrimiçi dünyada oyun oynamasına ve iş birliği yapmasına olanak tanıyor. Oyundaki NFT’ler, oyunun pazarından alınıp satılabilen avatar tasarımları ve aksesuarlar gibi benzersiz öğeleri temsil etmek için kullanılıyor.

Oyunu oynamak için NFT’lere sahip olmak gerekmiyor. Oyundaki NFT’ler, karakterler, silahlar ve sanal arazi gibi mülkiyeti temsil eden bir blokzinciri token’ları olarak karşımıza çıkıyor.

Lansmanından bu yana oyun, Burberry, Atari ve müzisyen Deadmau5 dahil olmak üzere bir dizi marka ve sanatçı ortaklığa gitti

2021’in sonunda toplam 194 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Epic Games Store, Web3 oyunlarına baş rakibi Valve’ın Steam pazarından farklı bir yaklaşım benimsedi. Geçen sene Valve, geliştiricilerin NFT veya kripto para kullanan oyunlarını hiçbir şekilde Steam’de yayınlayamayacaklarını söylemişti.

Epic Games Store’da yerini alan Blankos Block Party sürümü, oyunun kendi web sitesinde oynanabilen sürümle işlevsel olarak aynı. Şu anda her ikisi de “erken erişim” durumunda ve tam oyun lansmanı 28 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Ethereum tabanlı NFT oyun girişimi Immutable 2,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

KaynakDecrypt