Twitter’ın 30 Haziran’da basıp yayınladığı NFT koleksiyonu “The 140 Collection”, NFT pazaryeri OpenSea’deki toplam işlem hacminde 1.700 ETH (5.3 milyon dolar) üretti.

Bu, Axie Infinity ve CryptoPunks gibi NFT projelerinden çok daha düşük olsa da, sadece 140 NFT için önemli miktarda işlem hacmi olarak değerlendiriliyor.

140 NFT’den oluşan Twitter koleksiyonuna, sosyal medya platformuyla farklı şekillerde ilgili kısa GIF’ler, animasyonlar ve karakterler dahil edilmiş. Koleksiyon, her varyasyon için 20 token bulunan 7 farklı tasarım içeriyor.

Twitter, çekilişi duyuran ana tweet’ine yanıt veren 140 kullanıcıyı özenle seçti. Kısa bir süre sonra kazananlar, yeni dijital varlıklarından maksimum değeri elde etme hedefiyle bir topluluk oluşturmak için bir araya geldi.

Topluluk kurulduğundan bu yana, bu NFT’lerin taban fiyatı – satın alınabilecekleri mevcut minimum fiyat – 90 ETH’ye (281.000 $) yükseldi. Buna karşın son son satışlar 42 ila 69 ETH aralığında (131.500 ila 216.000 dolar) gerçekleşti.

Çekilişi kazananlardan oluşan topluluğun kurucusu Geo (@geoppls) konuyla ilgili olarak: “140 rastgele kişiye değerli bir şey verdiğinizde, ilk başta gerçek değeri için kimin elinde tutacağını söylemenin bir yolu yoktur. Şu anda gördüğünüz şey bu.” ifadelerini kullandı.

Twitter CEO’su blokzinciri planının detaylarını açıkladı

KaynakThe Block