Son dönemlerde kripto ve blokzinciri ekosistemine yönelik çalışmalarını hızlandıran sosyal medya devi Twitter, şirket içindeki kripto ekibini büyütmeye devam ediyor.

Twitter’ın kripto ekibinin başındaki Tess Rinearson’ın duyurusuna göre şirket kripto ekibi için kıdemli ürün müdürü arıyor. Pozisyon, Twitter’da blokzincirleri, kripto para birimleri ve web3 dahil olmak üzere merkezi olmayan teknolojileri araştıran yeni bir ekibin üyesi olarak tanımlanıyor. Bu kapsamda NFT’ler, NFT araçları, üyelik tokenları, DAOS ve daha fazlasıyla daha yakından ilgilenileceği belirtiliyor.

Twitter, son zamanlarda Web3’e geçiş yolculuğunda büyük hamleler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya devi, Twitter tarafından sunulan ücretli bir abonelik hizmeti olan Twitter Blue üzerinden kullanıcılara NFT profil resimleri sunmaya başlanmıştı.

Kullanıcılar artık Twitter’a kripto cüzdanlarını bağlayarak sahip olduklarını NFT’leri sergileyebiliyorlar. Hali hazırda kripto cüzdanı bağlama özelliğini ekleyen Twitter’ın kripto paralara yönelik bir sonraki hamlesinin ne olacağı merak konusu. Eski CEO Jack Dorsey’nin sektöre olan kişisel ilgisinin bir yansıması olarak Twitter’ın bu hamlelerini görsek de NFT ve kripto para furyasının hızla büyümesi Twitter’ın yanı sıra diğer sosyal medya devlerinin de kripto para ve blokzinciri sektörüne kayıtsız kalmamasına neden olacak gibi görünüyor.

Twitter, NFT profil fotoğrafı özelliğini kullanıma sundu

KaynakThe Block