Twitter, ücretli abonelik hizmeti olan Twitter Blue aboneleri için profil fotoğraflarında sahip olunnan NFT’leri sergileme özelliğini kullanıma sundu.

Şirket daha önce, platformda büyük bir konuşma konusu haline gelen NFT’leri tam olarak benimseme planlarını ima etmişti. Twitter bir kullanıcının kripto cüzdanıyla kimlik doğrulaması yapmak ve sahipliğini doğrulamak için herhangi bir resmi yol sunmadığı için birçok kripto meraklısı profil fotoğraflarını NFT’lerin görüntüleriyle değiştirmişti.

NFT furyasının devam etmesiyle birlikte Twitter, kullanıcıların bu NFT’leri kendi profillerinde, kimlikleri doğrulanmış bir şekilde nasıl sergileyebilecekleri konusunda çalışmasını sürdürdü ve Twitter Blue üzerinden yeni hizmetini kullanıma sundu.

Şu anda sadece iOS kullanıcıları için açılan özellik sadece belli bölgelerde kullanılabiliyor. Özelliğe erişebilen kullanıcıların sahip olduklarını NFT’leri altıgen şeklinde çerçeveye sahip özel bir profil fotoğrafı olarak sergileyebilmeleri için kripto cüzdanlarını hesaba bağlamaları gerekiyor. Özellik şu anda Coinbase Wallet, Rainbow, MetaMask, Ledger Live, Argent ve Trust Wallet tarafından destekleniyor. Kullanıcılar kimliklerini doğruladıktan sonra sergilemek istediği NFT’yi seçebiliyor. Twitter, şu anda Ethereum (ERC-721 veya ERC-1155 belirteçleri) üzerine basılan JPEG ve PNG NFT’lerin “NFT Profil Resimleri” olarak kullanılabileceğini söylüyor. Twitter ayrıca şimdilik sadece on chain (zincir üzerindeki) NFT’lerin destekleneceğini de belirtti.

Şirket, yeni özelliğin daha sonraki bir tarihte Twitter Blue abonesi olmayanlara sunulup sunmayacağı konusunda henüz bir karar vermiş değil, ancak Twitter Blue kullanıcılarından gelen geri bildirimlerin takip edileceği ve zaman içinde ek güncellemeler yapılacağı da belirtildi.

Twitter özel bir kripto ekibi kuruyor

KaynakTechCrunch