Popüler müzik festivali Coachella, bir NFT koleksiyonu başlatmak için kripto para borsası FTX ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Sınırlı sayıda piyasaya sunulacak olan NFT’ler Solana blokzinciri üzerinde olacak. İlk drop’a hak kazanmak için kullanıcıların bir FTX hesabına sahip olmaları gerekiyor. Satılan ürünlerden elde edilen gelir, ilgili yaratıcıları destekleyen bir telif hakkı ile GiveDirectly, Lideres Campesinos ve Find Food Bank dahil olmak üzere üç hayır kurumuna bağışlanacak.

NFT koleksiyonunun web sitesine göre, Coachella Collectibles adlı NFT’ler tüketicilere festival geçişlerinin kilidini açma, sanat baskıları, fotoğraf kitapları, dijital koleksiyonlar, festivaldeki benzersiz gerçek yaşam deneyimleri ve fiziksel ürünleri elde etme fırsatı verecek.

Örneğin, The Coachella Keys Collection adı verilen ve 10 adet olarak piyasaya sunulacak olan NFT koleksiyonunun sahipleri kalıcı olarak her yıl Nisan ayında gerçekleştirilen festivaldeki bir etkinliğe katılım hakkına sahip olacak.

Festivalin inovasyon müdürü Sam Schoonover konuyla ilgili olarak “Sadece blokzinciri teknolojisi bize ilk kez Coachella’ya ömür boyu geçiş sunma konusunda eşsiz bir yetenek verebilir.” ifadelerini kullanıyor.

Ocak ayında NFT işlem hacimleri tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü

KaynakThe Block