The Block’un verilerine göre Ocak 2022’deki NFT ticaret hacmi 6,13 milyar dolara aşarak aylık bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ocak ayındaki NFT hacmi bir önceki aya kıyasla yüzde 129 büyüme gösterdi. Artışın büyük çoğunluğu piyasaya çıkışından sonra yaklaşık 2 milyar dolarlık işlem hacmi bildiren LookRare adlı bir NFT pazar yerinden geldi. LookRare, LOOKS token’ı ile birlikte piyasadaki hacmin yaklaşık yüzde 90’ını kontrol eden NFT pazarı OpenSea için de bir tehdit oluşturuyor. LooksRare’in platformunda kullanıcılar NFT satın alırken veya satarken LOOKS alabiliyor ve token’ı platformda stake ederek daha fazla ödül kazanabiliyorlar.

NFT furyasıyla birlikte NFT pazar yerlerinin müşterilerine yönelik yeni özellikler sunması da işlem hacimlerinin daha önde görülmemiş seviyelere erişmesinde etkili oluyor. NFT işlem hacimleri Ağustos 2021’de gördüğü yükselişin ardından Aralık 2021’e kadar daha düşük seviyelerde seyrediyordu, ancak yeni yılla birlikte NFT ve NFT ile ilişkili satışlarda ciddi bir artış söz konusu oldu.

MoonPay, NFT’leri kredi kartıyla satın almayı sağlayan aracını duyurdu

KaynakThe Block