NFT çılgınlığını körükleyen unicorn girişmlerden birisi olan kripto şirketi MoonPay, kullanıcılarının dijital sanat ve koleksiyon ürünlerini doğrudan kredi kartıyla satın almalarını sağlayacak bir hizmet sunuyor.

MoonPay’in müşterisi olan markalar, artık Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay, SEPA, Faster Payments, banka havaleleri, açık bankacılık ödemeleri ve ACH transferleri aracılığıyla yapılan ödemelerin yanı sıra, kullanıcılara banka ve kredi kartlarını kullanarak NFT satın almalarını sağlamak için artık yeni bir ödeme aracı sunabilecek.

MoonPay’in yeni ödeme aracının duyurusu, önde gelen kripto borsası Coinbase’in Mastercard ile planladığı NFT pazarının kullanıcılarının kart kullanarak ödeme yapmasına olanak sağlayacak bir ortaklık imzalamasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Yeni ödeme aracı, Ethereum, Flow, Solana ve Polygon dahil olmak üzere herhangi bir blokzincirindeki NFT satın alımlarını destekliyor. MoonPay’in ödeme aracı kullanılarak satın alınan NFT’ler doğrudan müşterinin kripto cüzdanına gönderiliyor.

Ödeme seçeneği, birincil veya ikincil NFT satışları için kullanılabilecek. MoonPay, NFT’leri satın alan kişiye %3,5 veya 3,99 ABD Doları (hangisi daha büyükse) tutarında bir işlem ücreti uygulayacak.

2019’da kripto alımları için bir aracı olarak kurulan MoonPay, hızla 250’den fazla müşteri topladı ve 160’tan fazla ülkede aktif durumda. Ekim 2021’de girişim, 3,4 milyar dolar değerlemeye ulaşarak 555 milyon dolarlık bir yatırım toplamıştı.

Coinbase, NFT pazarı için Mastercard ile ortaklığa gitti

KaynakThe Block